Zondag 24 september de laatste wedstrijd in de vierde divisie de team sprint in Alphen aan de Rijn. De dag naar de jaarlijkse club BBQ een team sprint in de vierde divisie de finale wedstrijd hoe stonden we er voor en waar gaan we eindigen in het geweld van de vierde divisie.

Dit keer waren Teun, Frans, Dave en Rene die zondagmorgen om 08:30 fris (bij de BBQ geen drank op, mocht niet van de teamcaptain  ) bij het verzamel punt stonden. Ook Karel was van de partij om mee te helpen als vrijwilliger voor de NTB als deelnemer moesten we uit de club een maal een vrijwilliger mee nemen om te helpen en dat was voor ons bij deze wedstrijd. Het verzamelpunt was dit keer bij het zwembad in Rucphen iedereen was mooi op tijd zodat we om 08:45 richting Alphen konden rijden met twee auto’s.

De start van deze wedstrijd was om 11:00 uur dit keer een team sprint en wat houd dat in alle teams starten wel tegelijk met zwemmen in open water. Als je klaar ben met je 750 meter zwemmen moet je wachten in de wisselzone op de rest van je team om gezamenlijk te gaan fietsen. Ook bij deze wedstrijd is de nummer drie bepalend voor de einduitslag.

Als eerste was Teun weer op het droge en kon hij rustig zijn wetsuit uit doen en zijn fietsschoenen aan doen. Daarna was het even wachten op de rest Rene kwam als tweede uit het water met vlak daar achter Frans. Nu moest alleen Dave nog uit het water en kon het fietsen beginnen met eerst een aanloopstuk en daarna drie rondes proberen zo veel mogelijk bij elkaar te blijven. Je mocht alleen maar stayeren bij je eigen teamgenoten en dan is het wel makkelijker om met vier man te fietsen als met drie man. Op eind kan je dan nog altijd beslissen om met drie man door te gaan zodat de beste lopers over blijven. Na drie rondes fietsen totaal ongeveer 20 km waren ze nog redelijk bij elkaar.

Teun, Frans en Dave kwamen tegelijk aan in de wisselzone en konden aan het laatste onderdeel beginnen een ronde lopen van 5 km. Rene zat er vlak achter en heeft ook zijn looponderdeel nog afgewerkt.

Na 1 uur en 19 minuten zat het erop en zijn Teun, Frans en Dave gefinisht dit was goed voor plek 16 in de uitslag zo als dat zondag bekend was. Net na de het team van TV Breda toch nog een beetje onderling competitie uit Brabant.

Rene bereikte de finish in 1 uur en 21 minuten ook voor hem zat het er op moe maar voldaan.

Dinsdag 26-09-2017 twee dagen na de laatste wedstrijd bereikte ons het bericht dat de nummer 1 (het team wat alles had gewonnen) niet volgens de regels hadden gestreden. Hierdoor waren ze in Alphen naar de laatste plek terug gezet en zijn wij een plek gestegen naar plek 15. Voor alle uitslagen van zondag zie: https://www.dropbox.com/s/wnx9ijmqgx1rjex/2017-4eD-zuid-M-uitslag-wed5-Alphen.pdf?dl=0

Ja en nu de einduitslag van de vierde divisie zuid als team zijn we op plek 20 geëindigd.

Het waren mooie en leuke wedstrijden als team hebben we gestreden voor wat we waard zijn. De onderlinge competitie met TV Breda is in het voordeel van TV Breda geëindigd door dat ze een plek boven ons staan.

Voor de gehele uitslag zie: https://www.dropbox.com/s/v1qfwkhlsfshgvf/2017-4eD-zuid-M-stand.pdf?dl=0

Zonder iemand te kort te doen wil ik alle teamleden bedanken.

Frans die alle wedstrijden heeft meegedaan.

Teun onze beste man in het team en voor een goede plaats in het veld tussen de rest van de teams.

Rene die zijn auto heel vaak wilde gebruiken om te rijden.

Dave die op zeer korte termijn en zeker bij de eerste wedstrijd wilde invallen.

Richard die na zijn breuk toch mooi nog twee wedstrijden kon mee doen.

Ja moet je als schrijver van alle verslagen en als teamcaptain je zelf ook bedanken. Persoonlijk doe ik dat niet dat laat ik graag aan mijn team over.

Zo dit was het van mijn kant het laatste verslag van de vierde divisie zuid