Zaterdag 10 juni de tweede wedstrijd in de vierde divisie zuid. Dit keer een sprint wedstrijd over 750 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen.

Het zelfde team als in Arnhem moesten het dit keer ook doen, Teun, Rene, Frans en Dave. Rens was er weer bij als teamcaptain voor de inschrijving, motivatie en aanmoediging.

De start was om 13:30 uur, verzamelen weer bij Dave om 10:15 uur vertrekken om 10:30 uur de teamcaptain (Rens) houd er van om op tijd aanwezig te zijn. Teun zou zelf rijden moest eerst nog werken en daarna richting Weert vertrekken.

De reis verliep dit keer ook voorspoedig zonder verkeerd te rijden waren we lekker op tijd in Weert. In afwachting van Teun gingen de andere vast bij de start en de wisselzone kijken.

Teun was ook mooi op tijd omstreeks 12:10 uur, na dat de we de wedstrijd spullen hadden ontvangen konden de fietsen en helmen voorzien worden van de startnummers.

Op naar de wisselzone om de fietsen in te checken en langzaam op te maken voor de start.

De start werd door een open brug 10 minuten later als gepland. Ja de beroeps scheepvaart gaat gewoon door. De zwemstart was vanuit het water een voor een werden de teams vanaf de kant opgeroepen en konden ze het water in.

Uiteindelijk om 13:40 klonk het startschot voor deze tweede wedstrijd 750 meter zwemmen. De eerste zwemmer was erg snel het water uit. Van ons Team was Teun als snelste gevolgd door Rene, Frans en Dave waren bijna bijna te gelijk aan de kant. Snel door de wisselzone en drie rondes fietsen van totaal 20 km. Je kon de wedstrijd mooi volgen vanaf het zelfde punt waar ze het water uit kwamen. Ondertussen was Karel ook gearriveerd die ging later ook een sprint wedstrijd doen. Nu konden we met twee man aanmoedigen en het team naar voren schreeuwen. Teun zat ook als eerste op de fiets van het team en wist deze plek vast te houden tot het eind.

Frans kwam als eerste uit de wisselzone, Rene en Dave zaten daar vlak achter. Als teamcaptain toch nog even geroepen dat ze op moesten letten want stayeren mocht niet in deze wedstrijd.

Later bleek dat Teun een minuut tijdstraf had gekregen, terwijl hij niet aan het stayeren was (helaas).

Na drie fiets rondes kon de wisselzone weer opgezocht worden voor de drie rondes lopen. Alles was goed centraal geregeld zodat we ook bij het lopen iedereen goed konden aanmoedigen.

Teun begon weer als eerste aan het lopen zijn sterkste onderdeel dat kan je ook wel zien in de uitslag de vijfde looptijd. Rene en vlak daarachter Frans waren de nummers twee en drie bij het lopen dit zal tijdens het lopen nog veranderen. Dave kwam als vierde van de fiets voor zijn looprondes ondertussen was het toch ook al behoorlijk warm geworden. Dave ging de volgende dag nog even een kwart triathlon doen in Terheijden. Teun deed samen met Anton mee aan de halve van Terheijden waarbij Teun het looponderdeel voor zijn rekening zou nemen.

Na drie rondes lopen kwam Teun als eerste van ons team over de finish in 1 uur en 8 min. Dit was goed voor plek 15 in het deelnemers veld van 99 man.

Frans kwam, hij had ondertussen Rene ingehaald als tweede van ons team over de finish in een tijd van 1 uur en 13 min. Dit was op plek 51 mooi in de middenmoot. Rene was als derde over de finish werd nog even gefeliciteerd door de speaker op zijn verjaardag. Zijn eindtijd van 1 uur en 16 minuten was goed voor plek 66. Dave was de vierde van ons team die ook de finish heeft gehaald zijn eindtijd van 1 uur en 19 minuten was goed voor plek 76.

Voor alle uitslagen zie: Uitslagen Weert

Al deze resultaten opgeteld was het volledige team goed voor plek 13 in de einduitslag van deze Triathlon. Dit is een stijging van bijna tien plekken in vergelijking met Arnhem.

Uitslagen vierde divisie

Dit betekend voor het team dat we ook vijf plekken stijgen in het klassement.

Van plek 22 naar plek 17 als teamcaptain kan ik alleen maar trots en tevreden zijn op het team op naar de volgende wedstrijd.

Stand vierde divisie