Zondag 2 juli derde wedstrijd in de vierde divisie de kwart triathlon in Nuenen.

Weer een stukje richting het oosten van Brabant net onder de rook van Eindhoven was dit keer het decor opgezet aan het strandbad van Nuenen.

Starttijd voor het team was om 11:45 uur de briefing van deze wedstrijd was een uur daarvoor om 10:45 uur. Dat betekende op tijd weg dit keer afgesproken bij Teun om 08:45 uur en dat we weg zouden rijden om 09:00 uur.

Het team bestond dit keer uit Teun, Frans, Richard en Rens en de vader van Teun, Ad was mee voor de support en de foto’s.

Richard ging Rens ophalen en zouden dan richting Teun gaan, hij kwam gelukkig tot de ontdekking dat de band van zijn fiets leeg stond. Dus kon Richard nog even voor vertrek een bandje wisselen een goed beging is het halve werk zullen we maar zeggen. Aangekomen bij Rens ging de fiets van Rens niet op de drager dat heb je er van als je wielen op je fiets heb met hoge en dichte velgen. Nu weet ik ook waarom Hans altijd andere wielen steekt als de fiets op de drager moet. Maar met een beetje improviseren en tyraps kom je toch wel ver en hebben we geen andere wielen op de fiets hoeven te doen.

De reis kon gaan beginnen richting Teun en dan naar Nuenen o ja we moesten ook nog even de mylaps chip ophalen bij Richard gelukkig was dat niet al te ver om. Uiteindelijk waren we omstreeks 09:05 bij Teun waar de fietsen van Frans en Teun al op de drager stonden (geen last van hoge en dichte velgen)

We konden onze reis vervolgen richting Nuenen moesten nog wel een stukje binnen door i.v.m. de afsluiting van de A58 tussen Galder en Annabosch dus dan maar via de oude zuidelijke rondweg.

Omstreeks 10:15 uur waren we in Nuenen ruim op tijd om de startspullen op te halen en de briefing bij te wonen. Bij de briefing niks nieuws onder de zon alleen dat de tijdstraf bij stayeren nu twee minuten is i.p.v. 1 minuut bij de spintafstand.

Op naar de wisselzone, fiets ophangen, schoenen (fiets en loop) klaarzetten en de wetsuit aan voor 1000 meter zwemmen. Helaas begon het wat te regenen gelukkig alleen bij het zwemmen last (nou ja last je word toch wel nat) van gehad. Dus de schoenen onder een plastic zak want met natte schoenen lopen daar houden we niet van. Op naar het water voor twee rondjes zwemmen. Teun, Frans en Richard stonden op de voorste rij en hadden nog wel wat last gehad van de mede atleten. In het water is het soms toch een soort van gevecht als je in de drukte lig met de andere atleten. Rens was achteraan gestart en had daar weinig last van. Omdat de teamcaptain (Rens) dit keer zelf ook meedeed is het wat moeilijker om verslag te doen van uit het kijken. Hij baseert zich dit keer op de tijden die op de website staan van mylaps.

Teun kwam naar 17:43 min uit het water en was ook dit keer de snelste zwemmer van ons team. Nu op naar het fietsen 5 rondjes met totaal 44 km met een aantal rotondes in het parcours en een klein klimmetje van een viaduct maar die moest je dan ook heen en terug beklimmen. Doordat het parcours wat glad was moest je toch wel oppassen anders had je het zelfde effect als in de tijdrit zaterdag van de tour. Gelukkig in ons team geen valpartijen goed en voorzichtig gereden. Teun kon na 1:13:11 zijn fiets weer ophangen en aan zijn beste onderdeel beginnen het lopen 4 rondjes met een aanloopstuk totaal 10 km. Dat lopen zijn beste onderdeel is blijkt ook wel aan de tijden 10 km lopen in een tijd van 36:30 en de vijfde looptijd is gewoon erg goed. Uiteindelijk een finish tijd van totaal 2:11:58 en dat was goed voor een achtste plek in het veld van 98 atleten.

Frans kwam als tweede uit het water van ons team en is dat tot het einde ook gebleven. Met een zwemtijd van 19:02 minuten was dit mooi in de midden moot en kon Frans ook gaan fietsen voor zijn 44 km en 5 rondes. Het parcours bestond ook uit mooie rechte stukken waar je elkaar goed kon zien. Is niet allen goed voor de motivatie maar ook om aan te moedige. Voor Frans zat het fietsen er op na 1:16:53 en kon het lopen gaan beginnen. Ook voor Frans 4 rondes met een aanloopstuk vanuit de wisselzone ook hier een klimmetje in het parcours door een fietstunnel. Na een looptijd van 42:41 een mooi getal zat het er ook op voor Frans een totaal tijd van 2:23:57 goed voor plek 49 heel mooi in de midden moot gebleven.

Richard was met een derde zwemtijd,19:16 minuten van het team niet zo ver achter Frans. Dit was voor Richard weer zijn eerste kwart triathlon na zijn gebroken middenvoetsbeentje weinig kunnen trainen. Gelukkig al wel een aantal keer de afstand van het zwemmen gezwommen maar het fietsen en lopen te weinig. Vorige week wel de achtste gedaan als test in Gastel dat ging goed dus deze wedstrijd moest ook wel lukken. Nu weer terug naar zijn wedstrijd ook Richard (en gelukkig geld dat voor ons allemaal) moest 5 rondes 44 km totaal fietsen. Dit deed hij in een tijd van 1:20:07 het kon het laatste onderdeel ook voor hem beginnen de 10 km lopen. Gelet op zijn blessure en de trainingsachterstand was dit toch wel een zwaar onderdeel het werd ook warmer in Nuenen door dat het zonnetje er af en toe door kwam. Met een looptijd van 55:41 en een eindtijd van 2:41:46 goed voor plek 89 kan hij toch wel tevreden zijn.

Rens (verslaggever, teamcaptain) kon dit keer zelf ook aan de slag het team heeft wel te maken met tegenslagen door blessures. Helaas zijn blessures niet te voorspellen en heeft de teamcaptain dit ook aan de lijve ondervonden. Oke nu over naar zijn 1000 meter zwemmen dit deed hij in 21:26 minuten als laatste van het team uit het water om te gaan fietsen. Normaal zijn beste onderdeel alleen helaas vandaag niet veel last van zijn been tijdens de eerste drie rondes fietsen. Kon geen kracht zetten hierdoor niet voluit kunnen gaan gelukkig bij het ingaan van de vierde ronde ging het wat beter en toch besloten de wedstrijd af te maken. Na 1:22:21 kon ik ook gaan lopen in de hoop dat ik het vol kon houden ook trainingsachterstand en de conditie nog niet wat het is. Gelukkig had hij een richtpunt, daar komt het teambelang om de hoek kijken, van Richard voor zich. Het is zo dat bij deze wedstrijden de derde man over de finish telt in de punten voor het team. Hierbij zie je ook maar weer dat het toch wel belangrijk is om met vier man te zijn. Ik vond het lopen erg zwaar merk dan toch wel dat je achterstand heb wat betreft training en wedstrijd ritme ik was dan ook blij dat de finish werd bereikt na 48:08 minuten lopen met een totaal tijd van 2:37:36 was ik goed voor plek 85.

Voor alle uitslagen zie: http://nl.mylaps.com/evenementen/uitslagen/2017/jul/2/nuenen/VierdeTot.html

Nu nog de uitslagen in de vierde divisie want dat was waar het vandaag eigenlijk ook weer over ging. Dit keer waren we als team goed voor plek 17 van de 25 een paar plekken minder als in Weert maar toch goed gedaan en geprobeerd onze plek te verdedigen in de tussenstand. Helaas een plek gezakt, in de tussenstand staan we na drie wedstrijden van de vijf op plek 18.

Voor deze uitslagen zie: Team uitslag

Tussenstand: vierde divisie

Op na Rotterdam zaterdag 15 Juli een sprint stayer afstand 750 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen.