West-Brabantse Triathlon Vereniging 25 Jaar

Zaterdag 3 oktober jl. was het dan eindelijk zo ver de viering van het 25 jarige bestaan van de West-Brabantse Triathlon Vereniging.

Nu onze feestdag van het 25 jarige bestaan als Triathlon vereniging je ontkomt er niet aan om toch een sportief programma het zei met wat aanpassingen te organiseren.

Ja, en waar ga je dan naar op zoek als bestuur rekening houdend met de misschien wat minder sportieve partners van de leden. Triathlon bestaat uit drie onderdelen zwemmen, fietsen en hardlopen hieruit zijn ook weer verschillende variaties mogelijk. Om het ook luchtig en makkelijk te maken en naar veel wikken en wegen kwamen we uit op een fietstocht met tandem en een gps wandeltocht.

Zaterdag 3 oktober jl. moesten we verzamelen om 14:00 uur bij Ada vandaaruit ging de fietstocht met tandem. Zoals het goede triatleten betaamd was iedereen op tijd want niet op tijd is een DNS achter je naam. Nadat we allemaal waren geïnstalleerd op de tandem en even een proefrondje hadden gemaakt konden we vertrekken. Dit was nog best wel lastig als je nog nooit op een tandem had gefietst maar aan de andere kant ook wel een goede krachttraining (al zit het Triathlon seizoen voor de meeste er wel op) als degene die achterop zat niet meefietste. Zo als de meeste atleten wel weten is het verzorgen van de innerlijke mens heel belangrijk want zonder eten en drinken heb je geen energie. Na deze mooie fietstandem tocht waarbij we de uitgedeelde survivalpakketten met regenjas niet nodig hadden was er tijd voor rust. Het fietsen met een tandem is toch iets anders als op een racefiets dus tijd voor koffie met gebak. Ja ook triatleten lusten best wel gebak (in mijn geval vooral appelgebak). De rustpauze werd benut in de bossen bij Zundert op landgoed Wallestein bij een herberg met de naam ’t Pannehûske. Hier konden we bijkomen en koffie/thee of iets anders met gebak nuttigen ik moet zeggen het appelgebak was voortreffelijk.

Naar deze aangename pauze was het tijd voor de GPS wandeltocht het vertrek hiervan stond gepland vanaf ’t Pannehûske. De GPS tocht bestaat uit vier aparte tochten met elk uiteindelijk het zelfde antwoord. Nadat de groep was verdeeld werd er uitleg gegeven aan twee leden van een groep en konden we op pad. De vragen bestonden uit het leven van, hoe kan het ook anders in het jaar van Vincent van Gogh en in Zundert, Vincent van Gogh. We gingen aan de hand van de gps naar bepaalde punten in het bos waar we via een fotoboek je moest ook wel de juiste foto er uit halen vragen konden beantwoorden. Op de helft van de tocht was er rekening gehouden met een drank en eet post zodat je de verloren energie weer kon aanvullen. Aan het eind als je alle vragen had beantwoord kwam er een oplossing uit wie het schilderij had gestolen. Nu zal iedereen denken aan het schilderij de aardappeleters maar in dit geval moesten we op zoek naar het schilderij de pannenkoekeneters. Ook dit was weer een zeer intensieve training en goed drinken bij een training is heel belangrijk. Op het terras in het najaarszonnetje werd er dan ook goed gebruik van gemaakt om het vochtgehalten aan te vullen.

Zoals het gaat bij triatleten na het drinken volgt weer een training in dit geval weer op de tandem er zit toch een soort van Duathlon in fietsen, lopen, fietsen naar de ingerichte feestzaal voor het vervolg van het programma. Want we weten allemaal naar een intensieve training volgt herstel met veel eten en drinken.

Aangekomen bij de feestzaal konden we al gauw aan tafel want er was volop voor eten met drank gezorgd. Het eten bestond uit een amuse, voorgerecht, hoofdgerecht en een nagerecht zodat het herstel van iedereen vlot verliep voor de rest van de avond.

Een jubileum kan niet zonder de plichtplegingen als eerste en dat gebeurt elk jaar op onze feestavond waren de uitreikingen van de clubkampioenschappen. Karel had nog een verassing in petto voor Hans en mij voor onze prestatie op de hele triathlon. Nu de uitslagen van het kampioenschap wat nog niet eerder was voorgekomen heb ik begrepen maar men mag mij corrigeren zijn er twee leden op de eerste plek geeindigd.

1e plek Gemma Hereijgers en ik zelf (is wel verdacht twee bestuursleden)

2e plek Frans Rijpers

3e Plek Coen Marijnissen

Allemaal van harte gefeliciteerd met dit resultaat.

Na de uitreikingen was het tijd voor onze voorzitter Wanny om enkele woorden te richten tot de leden over het 25 jarige bestaan. Daarbij kwam de toekomst ter sprake ja en bij de toekomst horen soms veranderingen.

Als eerste zijn door Ada en Gemma de nieuwe trainingspakken geshowd aansluitend daar op is er ook een nieuw logo onthuld zodat we weer voorbereid zijn voor de toekomst.

logo

Na de plichtplegingen was er tijd om de rest van de avond met veel vocht te werken aan je herstel.