Verslag halve triathlon Almere – John

 

Vrijdagmorgen om 10 uur staan Hans en  Peerke aan de deur om naar Almere te vertrekken. Nadat we mijn spullen ingeladen hebben vertrekken we naar Almere. Na 1 uur houden we even een plas en koffiestop, na een half uur rijden we verder naar Almere. Als we in Almere aan komen parkeren we eerst de wagen en daarna lopen we naar de inschrijving. Peerke en Hans kunnen om 1 uur inschrijven, voor de halve is dit pas om 4 uur, Ik ga samen met hun naar de briefing. Daarna zijn we wisten lunchen en daarna zijn we terug naar de auto gelopen en  hebben we ingecheckt in het hotel.

 

 

Na het inchecken de fietsen en de spullen van Hans en Peerke opgehaald want die konden hun fiets en spullen al kwijt in de wisselzone.

Mijn fiets in de parkeergarage vastgelegd aan de reling, want voor de halve kon je je spullen pas ’s ochtends kwijt in de wisselzone. Toen zijn we terug naar het centrum gegaan om mijn eigen in te schrijven voor de halve. Nadien nog wat rondgekeken bij het centrum waar morgen alles zou afspelen. Nadat we aan het pastabuffet hadden deelgenomen, hebben we nog wat drinken en eten ingeslagen voor op de hotelkamer om deze te nuttigen onder de voetbal. Na de voetbal hebben we het licht uitgedaan en zijn we gaan slapen. Om 5 uur liepen er 2 IPhones af D-day. Na een goed ontbijt zijn we mijn fiets en mijn spullen op gaan halen en zijn we vertrokken naar de wisselzone.

 

Nadat Peerke en Hans gestart waren met het zwemmen heb ik de eerste zwemronde nog staan kijken en ben toen mijn wetsuit aan gaan trekken. Om half negen klonk het startschot voor de halve triatlon van Almere. Na 1,9 km zwemmen die ik in 41 min aflegde kwam ik terug in de wisselzone. Snel mijn wetsuit uitgedaan, badmuts af en gauw een krentenbol naar binnen en de fiets op, het begin van de fietsronde was het wel een beetje smal maar na 1 km kwamen we op een bredere weg, toen bleek dat mijn kilometerteller niet werkte en moest ik op mijn gevoel gaan fietsen. De eerste ronde werd ik al ingehaald door de eerste van de triatlon. De eerste ronde ging lekker in een tijd van 1:31:59  (29,4 gemiddeld), de 2e ronde leek het dat we meer tegenwind kregen en deze ging dus iets langzamer in 1:36:40 (27,9), dit gaf een fietstijd van 3:08:39 en een complete tijd van 4 uur, zodat er een tijd van onder de 6 uur erin zat. Snel mijn helm afgedaan en mijn loopschoenen aan en weg waren we voor de 2 looprondes van 10,5 km. De eerste ging lekker ik kon een mooi vlak tempo aan houden van 11 km, over de eerste ronde deed ik 0:57:27, dus een tijd onder de 6 uur was nog steeds mogelijk ik begon met goede moed aan de 2e ronde, ik dacht ik loop van drankenpost naar drankenpost en onder het drinken wandel ik, tot aan de eerste drankenpost ging dit goed, rustig mijn c0la opgedronken en daarna weer begonnen met rennen, maar de benen wilde niet meer zo hard vooruit dus toen naar ongeveer 2 km  maar besloten dat ik  weer een stukje zou gaan wandelen. Daarna iedere keer een stukje gerend en daarna weer gewandeld. de 2e ronde ging hierdoor niet zo snel en was mijn streven om onder de 6 uur te komen niet haalbaar. Deze  ronde legde ik af in een gemiddelde van 9,4 km en een tijd van 1:07:27 en een totaaltijd van 6:02:45.

Als ik terug kijk naar de week  voor de halve dat ik vanaf de oversteek van het Haringvliet last had van voorhoofdonsteking en keelpijn, deze waren vrijdagochtend pas over dan is het me nog niet tegengevallen. Na een warme douche en een massage zijn we teruggegaan naar het centrum waar mijn maten Hans en Peerke nog aan het strijden waren voor de hele triatlon, Peerke komt voorbij en zegt dat hij nog 2 rondes moet rennen ik kijk naar de klok en die staat op 8:44 Peerke komt opnieuw voorbij en ik schreeuw hem toe dat er nog een toptijd inzit. Even later arriveren Maaike, Peter, Levi en Joost, Hans komt voorbij voor zijn laatste 2 rondes om 9 uur, dus ook voor hem zat er een toptijd, na een flinke aanmoediging gaat hij verder met zijn 2 rondes. Nu is het weer wachten op Peerke, nadat we de lopers flink aanmoedigen vragen 2 dames die tegenover ons staan willen jullie`mijn vader ook aanmoedigen, dus ik vraag wie is jou vader ze zegt Peerke,bleek het zijn dochter te zijn. Peerke komt de volgende ronde door op 9:47 meer dood dan levend maar we schreeuwen hem vooruit en zeggen een tijd onder de 11 uur is haalbaar. Nu is het weer wachten op de Hans die kom voorbij in 10:30 voor zijn laatste ronde, we moedigen hem aan en zeggen dat zijn doel onder de 12 uur finishen mogelijk is en hij gaat beginnen aan zijn laatste ronde. Het wordt zo wel spannend maar dan zien we Peerke komen hij finisht in 11:59:37 wat een tijd, daarna wordt het weer wachten op Hans, als we hem in de verte zien komen weten we dat hij zijn doel gaat halen finishen onder de 12 uur in de fantastische tijd van 11:37:50. Wat zijn het toch 2 kanjers.

Nu dit erop zit gaan we de volgende uitdaging aan de herfstmarathon van Etten Leur, als ik blessurevrij blijft wordt dit mijn eerste marathon die ik ga lopen.