Van Goghloop Zundert 2021

De Van Goghloop Zundert 2021

Beste Sponsoren en ondersteuners van de Van Goghloop

 

Kwekerijenloop 2021

 

Kwekerijenloop krijgt dit jaar YouTube-versie

Medio december hakten de organiserende partijen Treeport Zundert, Van Goghloop Zundert en de West Brabantse Triathlon Vereniging (WBTV) gezamenlijk de knoop door en besloten zij de Kwekerijenloop 2021 af te gelasten. Daar hoefde volgens woordvoerder David Bömer van Treeport Zundert niet lang over te worden nagedacht. “Als organisatie wil je aan de ene kant heel graag alles op de rails zetten, maar aan de andere kant wil je ook geen risico’s nemen met de gezondheid van vrijwilligers en deelnemers. Die gezondheid moet geborgd worden. Ook de economie moet straks immers weer op gang komen. Leden van Treeport sponsoren allerlei evenementen. We zouden een verkeerd signaal afgeven door nu onverantwoorde risico’s te nemen. Zouden we nu wel de Kwekerijenloop houden, dan creëer je bovendien misschien het enige evenement in de regio, met alle belangstelling van dien. We willen niet overlopen worden.”

Live-uitzending

Toch wil de organisatie van de Kwekerijenloop, na vier succesvolle jaren, niet helemaal geruisloos aan het evenement voorbijgaan. David Bömer: “Dit jaar zou de vijfde editie van de Kwekerijenloop hebben plaatsgevonden. We zijn begonnen in Klein Zundert, de tweede keer hebben we de Kwekerijenloop gehouden in de hoek van Stuivezand, de derde keer vanuit Café van T in Wernhout en de vierde keer vanuit Café Neefs in Zundert. Aangezien de ‘gewone’ Kwekerijenloop nu niet kan doorgaan, hebben we gekozen voor een YouTube-versie. Hierbij worden tijdens de live-uitzending op zondag 31 januari, te volgen via een nog bekend te maken link, vanaf 10.00 uur een soort fotocompilatie en videobeelden worden vertoond. Via een slide show laten we zien wat er de voorbije jaren allemaal gepasseerd is. Hiernaast passeren typische kwekerijfoto’s de revue, met vanuit Treeport productfoto’s en foto’s van werkzaamheden.”

Prijsvraag

Verder worden de resultaten getoond van de nog tot 30 januari lopende prijsvraag, waarbij de organisatie de hulp van de deelnemers heeft ingeroepen om de volgende editie van de Kwekerijenloop nóg beter te maken door via het e-mail adres pr@vangoghloopzundert.nl hun ervaringen en wensen te delen. “Al is dit geen echte evaluatie,” stelt David Bömer. “We krijgen ieder jaar wel weer tips. Iemand die deelneemt, ziet nu eenmaal andere dingen dan die wij zien. Uiteindelijk draait het erom de deelnemers aan de Kwekerijenloop plezier te bieden.” Om 11.30 worden de prijswinnaars bekendgemaakt. De uitzending duurt tot 12.00 uur

Live-uitzending: https://youtu.be/xnKKy_VwDeU

 

 

Klik HIER voor foto’s van de Kwekerijenloop 2020

 

Zondag 26 januari Kwekerijenloop 2020

Vanwege het grote succes wordt de Kwekerijenloop in 2020 wederom georganiseerd. Op zondag 26 januari 2020 organiseert de Van Goghloop Zundert samen met Treeport en WBTV de Kwekerijenloop.

Zundert leeft van de boomteelt: er zijn meer dan 400 boomkwekerijen en maar liefst 40% van de Zundertse beroepsbevolking is werkzaam in de boomteelt. Tijdens de Kwekerijenloop wandel of ren je over en langs deze kwekerijen. Een laagdrempelig sportief evenement!

De Kwekerijenloop is een loop met een landelijk parcours met mogelijk hier en daar een hindernis. Je kunt zowel hardlopen als wandelen over het parcours, wat bestaat uit paden en doorgangen over kwekerijen die normaal gesproken niet of minder toegankelijk zijn. Zie het als een andere manier van duurloop, over een begeleid parcours. Een parcours waar je dus normaal gesproken niet komt. Bedoeling is om (samen) plezier te maken en een gezellige ochtend alleen, met een groep of met je gezin te hebben.

Er zullen mogelijks hindernissen op het parcours aanwezig zijn. De kwekerijenloop voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk. Het parcours is ook heel geschikt om samen met kinderen te wandelen. Er is dan ook geen minimumleeftijd om te mogen deelnemen aan de Kwekerijenloop (het parcours is niet geschikt voor wandelwagens of rolstoelen).

Honden mogen mee lopen bij de Kwekerijenloop, mits kort aangelijnd en dicht bij zijn baasje. Wij verwachten van het baasje dat hij de uitwerpselen van de hond in een zakje meeneemt en in een prullenbak gooit.

Praktische informatie

  • Start: tussen 9.30 en 12.00 uur
  • Afstanden:  ongeveer 6 km (kleine ronde);  ongeveer11 km (grote ronde). Tijdsregistratie is niet aanwezig.
  • StartlocatieCafe Neefs, Molenstraat 129, 4881 GD Zundert

Foto’s 3e Kwekerijenloop, 27 januari 2019

 

Voor de 3e keer werd de Kwekerijenloop georganiseerd door Van Goghloop Zundert, WBTV en Treeport. De editie van 2019 was wederom geslaagd. 850 wandelaars en lopers vonden de weg naar café van T in Wernhout waar dit jaar de Kwekerijenloop startte en eindigde.
De parcoursbouwers hadden er veel werk van gemaakt om samen met de kwekerijen een mooi parcours van 10 en 5 km uit te zetten in het buitengebied van Wernhout. Het regenachtige weer mocht de pret niet drukken. 850 deelnemers, lopers en wandelaars hebben de tocht gelopen: langs en door kwekerijen en kassen. Onderweg verwend met een beker chocomelk en aan het eind met een kop lekkere soep.

De gehele organisatie bedankt alle deelnemers, vrijwilligers en natuurlijk de kwekers die het samen mogelijk hebben gemaakt om dit evenement succesvol te laten zijn. Daarnaast ook een grote dank aan onze sponsors. Bedankt!

Bekijk de foto’s van Charles van Campenhout

Nog meer foto’s van Charles van Campenhout

Foto’s van Joke Vriends 

 

 

 

 

 

 

MENU
PAGE TOP