Kwekerijenloop in 2018

Vanwege het grote succes wordt de Kwekerijenloop in 2018 wederom georganiseerd. Noteer de datum alvast in uw agenda: de Kwekerijenloop vindt weer plaats op 28 januari 2018.

Op zondag 28 januari 2018 organiseert WBTV samen met de Van Goghloop Zundert en Treeport de Kwekerijenloop. Zundert leeft van de boomteelt: er zijn meer dan 400 boomkwekerijen en maar liefst 40% van de Zundertse beroepsbevolking is werkzaam in de boomteelt. Tijdens de Kwekerijenloop wandel of ren je over en langs deze kwekerijen. Een laagdrempelig sportief evenement!

De Kwekerijenloop is op de zogeheten trailruns gebaseerd. Je kunt zowel hardlopen als wandelen over het parcours, wat bestaat uit paden en doorgangen over kwekerijen die normaal gesproken niet of minder toegankelijk zijn. Zie het als een andere manier van duurloop, over een begeleid parcours. Een parcours waar je dus normaal gesproken niet komt. Bedoeling is om (samen) plezier te maken en een gezellige ochtend alleen, met een groep of met je gezin te hebben.

Er zullen obstakels op het parcours aanwezig zijn. Om de kwekerijenloop voor iedereen toegankelijk te houden, mag iedereen zelf beslissen of hij/zij deze obstakels neemt of er omheen loopt. Het parcours is ook heel geschikt om samen met kinderen te wandelen. Er is dan ook geen minimumleeftijd om te mogen deelnemen aan de Kwekerijenloop (maar het parcours is niet geschikt voor wandelwagens).

Like onze Facebookpagina zodat u snel nieuwe informatie ziet.

Om in je agenda te zetten:
Start: tussen 9.30 en 11.00 uur
Afstanden: grote ronde (ong. 8,5 km) en kleine ronde (ong. 5,5 km)*
Tijdsregistratie is niet aanwezig.
Er kan gelopen worden tot 12.00 uur.
Startlocatie: café Stuivezand, Bredaseweg 43, 4882 DD Klein-Zundert.
* Deze rondes kunnen gecombineerd worden of vaker gelopen.

Bekijk onderstaand filmpje over het parcours

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=qT0PFiwXDGA]

Inschrijven

Inschrijven kan vanaf 9.00 uur tot 12.00 uur bij café Stuivezand. Via vangoghloopzundert kan je je alvast aanmelden, dan hoef je ter plekke alleen nog maar af te rekenen.

Inschrijfgeld: €4,- per persoon; €3,- voor kinderen tot en met 12 jaar.
Dit bedrag is inclusief soep, parkeren van uw auto en een mooie en unieke route over particulier terrein van kwekerijen.

 

Schoenadvies

Het is een afwisselend parcours met onverharde paden en verharde paden. Afhankelijk van het weer kan het wel modderig zijn. Houd hier rekening mee met uw schoenkeuze.

 

Veiligheid en eigen risico

Wij, als organisatie,  doen er alles aan het parcours zo veilig als mogelijk te maken. Echter u neemt deel op eigen verantwoordelijkheid en eigen risico.

De Wegenverkeerswet en de daarop gebaseerde wetgeving, zoals het reglement verkeersregels en verkeerstekens, blijven ook tijdens het evenement op het gehele parcours van kracht. Let dus zelf op bij het oversteken van wegen.

 

Enkele regels

– Het is niet toegestaan om (aangelijnde) honden of andere huisdieren mee te nemen op het loopparcours.
– Het meenemen van voorwerpen zoals kinderwagens, spandoeken enzovoort is niet toegestaan.
– Van de deelnemer wordt verwacht dat hij geen schade toebrengt aan eigendommen van anderen en geen afval achterlaat.
– Laat de bemodderde schoenen na de loop buiten staan. Zorg dat je schone schoenen bij je hebt om bij café Stuivezand binnen te gaan.

 

Met heel veel dank aan de gastvrijheid van Cafe Stuivezand